ye-logo.v1.2

Треба бути справжнім бовдуром, щоб купити брендові речі за їх повну вартість

Суспільство 11196

“Клієнт - це король” - головне правило німецьких магазинів.

Хочеться продовжити тему покупок, тому і в цій статті я напишу саме про шопінг: за скільки можна модно і красиво одягнутися, де шукати якісний одяг, як німцям вдається купувати більше, а витрачати менше, і чи існують насправді сезонні знижки до -50%, та де там до -80%?!

Розпочну, напевне, зі знижок. Ми, українці, вже, майже, не “ведемося” на магазини зі знижками, адже знаємо, що це лише маркетинговий хід, ніяких реальних знижок не існує. Що ж стосується Німеччини, тут ситуація зовсім інша. Як сказав експерт 80-левела зі знижок або простіше кажучи відомий шопер Рост Дікой: “Це треба бути справжнім бовдуром, щоб купити брендові речі за їх повну вартість”. Для чого платити більше, якщо кожні три місяці проводяться сезонні розпродажі, і одну й ту ж річ можна купити за півціни. От до прикладу: зараз у відомому всім магазині “Zara” знижки на речі до -40% (пальто за €47,97 - попередня ціна €79,95; босоніжки всього за €17,97 - замість €29,95). Сукня в “H&M” за €7, а кофтинки по €5 та ще менше!!!

Та Хмельницький ринок просто відпочиває! Ціни аж душу радують. А от сама атмосфера - не дуже: багато людей, одяг розкиданий по підлозі, на прилавку лежить купа штанів і ти маєш там порпатися, щоб знайти свій розмір. Одне радує: до тебе не пристають консультанти, а ти їх змушений сам шукати. Такий потік людей, що вони не встигають одяг з примірочних забирати і розкладати, у бідних аж “язик на спині”.  

Сезон розпродаж у ZARA

Ну і найцікавіше: ніколи б не подумала, що в таких бутиках скуповуються жіночки 60+. Дивно було б спостерігати таку картину в Україні.

Примітка: німецькі жінки пенсійного віку дуже слідкують за собою: гарно вбранні, на обличчі make-up, і з самого ранку в ресторанах винце попивають - одним словом живуть у своє задоволення.

Але найбільші шопоголіки тут - жінки з арабських країн. Цілими баулами виносять речі з магазинів. Тільки виникає питання: куди вони те все носять?!! Якщо на людях вони постійно в довгій традиційній сукні (абайї). Ну хіба що тільки перед чоловіком покрасуватися…

Купувати речі у Німеччині - це одне задоволення, адже замість шумних ринків, де всі штовхаються, а взимку взагалі на морозі міряти приходиться, тут на тебе чекають 3- або 4-поверхові магазини, де можна знайти одяг для всіх сезонів, життєвих ситуацій і всіх членів сім'ї. Тут зручні примірочні, на одному з поверхів навіть є кафе, якщо ти зголоднієш. В таких магазинах як “Karstadt”, “Galeria Kaufhof”, “С&A”, “WOOLWORTH” можна провести цілий день. Якість одягу, безсумнівно, висока. Ціни різні. Тут, як і у випадку з продуктами, у кожного магазину своя цінова ніша. Тут для маленьких baby-ків шиють одяг вже з біокотону, настільки приємний на дотик матеріал і доволі прийнятна ціна за таку якість (костюмчики для немовлят по €9-10, а я зі своєю знижкою взагалі за €5,76 взяла).

В Німеччині слід приділити свою увагу не тільки великим торговим центрам, а й невеликим магазинчикам, найчастіше їх господарями є турки. Одяг тут досить сильно відрізняється стилем і “манерою виконання”. Можна знайти дуже симпатичні й унікальні речі.

Також можна зустріти й Second Hand, але це швидше за все комісійні магазини та магазини з відомими брендами та аксесуарами, ретроодягом. Жодного неприємного запаху, брудного чи рваного одягу не знайдеш.

Для вишуканих модниць в Німеччині є Chic Outlet Shopping Villages — бутік-містечок, розташованих неподалік від найбільших європейських міст. На території бутік-містечка зосереджені від 55 до 100 бутиків елітних брендів, які за асортиментом, якістю обслуговування і атмосферою ексклюзивності не поступаються знаменитим магазинам на найдорожчих вулицях світу. У містечках Chic Outlet Shopping вам запропонують колекції попередніх сезонів від дизайнерів і брендів зі світовими іменами. Знижки в них як правило, повинні бути не менше 30% і можуть сягати -70% від початкової ціни. У них теж бувають сезонні розпродажі і діє система Tax Free (система повернення суми ПДВ на кордоні). Зауважте, що ціни знижені протягом всього року!

Ingolstadt Village Outlet неподалік Мюнхена

У Німеччині діє правило “Der Kunde ist Knig” (клієнт - це король). Так воно і є насправді: продавці ніколи не хамлять, ти можеш без проблем повернути річ, яка тобі не підійшла (у магазинах одягу протягом 14 днів, у більш ексклюзивних до 30 днів) і тобі обов’язково побажають гарно дня, вечора або вихідних. А головна ціль магазинів - це задоволений клієнт, який прийде до них ще раз. Тому існує ціла низка різних Gutscheine (купонів на знижку). Якщо ти є новим клієнтом лови знижку -10% на першу покупку, якщо ти придбав товар на велику суму - на тобі ще -20% на наступну.

Тому і хочеться їхати на шопінг у Європу - де сервіс відповідає стандартам, а кожен клієнт - це король.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую